Sposób przygotowania:
Roladki indycze z szynką
Sznycle z indyka umyć, odsączyć i nieco ubić. Przyprawić solą i pieprzem. Szałwię umyć, odsączyć i podzielić na dwie części - jedną mniejszą zostawić do dekoracji. Drugą wiekszą część szałwi przełożyć do innego naczynia. Wyskubać listki. Czosnek obrać i drobno posiekać. Sznycle z indyka obtoczyć w szałwi, czosnku i serze. Od węższej strony zrolować mięso i przebić zaostrzonymi wykałaczkami. Podgrzać olej i przysmażyć w nim roladki. Szalotki obrać i przepołowić, dodać do miesa, a następnie w tłuszczu na wolnym ogniu podrumienić. Całość oblać białym winem wymieszanym z rosołem. Sos gotować przez 10 minut na mocnym ogniu. Dodać 20 dag bitej śmietany. Dodając śmietanę cały czas mieszać sos, by śmietana nie zbiła sie w grudki. Całość zagotować, po czym pod przykryciem na słabym ogniu podgrzewać przez 10 minut. Zdjąć naczynie z palnika. Z pozostałą częścią śmietany rozrobić żółtka i dodać do ostudzonego wcześniej sosu. Doprawić do smaku solą, pieprzem i sokiem cytrynowym. Roladki podlać częścią sosu. Resztę sosu podawać w sosjerce.