Sposób przygotowania:
Zraziki z serem
Cebulę obrać, pokroić w kosteczkę. Tymianek i natkę pietruszki posiekać. Twarożek wymieszać z posiekanymi ziołami. Przyprawić do smaku. Sznycle opłukać. Oprószyć solą i pieprzem. Każdy kawałek posmarować ziołowym farszem. Zwinąć i spiąć wykałaczkami. Na patelni rozgrzać olej. Włożyć zraziki, zrumienić ze wszystkich stron. Zdjąć z patelni. Na tym samym tłuszczu zeszklić cebulę. Wlać bulion i mleko. Na patelnię ponownie włożyć zraziki. Dusić około 10 minut. Marchewkę obrać, cukinię oczyścić. Warzywa opłukać, pokroić w kosteczkę. Ryż gotować 20 minut w posolonej wodzie. Na 15 minut przed końcem gotowania dodać do ryżu warzywa. Sos, w którym dusiło się mięso, zagęścić sosem pieczeniowym. Zraziki przełożyć na talerze. Polać sosem. Podawać z warzywnym risotto.