Sposób przygotowania:
Roladki indycze z ryżem
Sposób przygotowania: Opłukać natkę pietruszki, część odłożyć, resztę pokroić. Wycisnąć masę mięsną z kiełbasek, zagnieść z 1/2 natki. Umyć sznycle, roztłuc, posypać solą i białym pieprzem. Obłożyć resztą pokrojonej natki pietruszki, posmarować równomiernie masą. Zwinąć sznycle, spiąć drewnianymi wykałaczkami. Rozgrzać tłuszcz na patelni, podsmażyć roladki, ze wszystkich stron, na złoty kolor. Podlać 1/2 szkl. białego wina i rosołu, dusić, na średnim ogniu, pod przykryciem przez 30 minut. Gotować ryż 20 minut w dużej ilości osolonej wody. Wyjąć roladki z patelni, zabezpieczyć przed wystygnięciem. Doprawić sos do smaku musztardą i śmietaną, dodać resztę natki. Przez chwilę gotować, doprawić solą i pieprzem. Ułożyć roladki na półmisku, polać sosem. Podawać z osączonym ryżem i zieloną sałatą.
Źródło:
Świat Kobiety, nr 12 z 1997
Źródło:
Świat Kobiety, nr 12 z 1997