2milutka

2milutka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1493]

Chrupiące sznycle z indyka

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 5
         
ocena: 4/5 głosów: 15

Prosta propozycja na sznycle z indyka, są soczyste a chrupiąca warstwa z chleba tostowego tylko nadaje mu smaku, polecam na codzienny obiad.

Chrupiące sznycle z indyka

Składniki:

Chrupiące sznycle z indyka

 

  • 5 sznycli z indyka
  • 4 kromki czerstwego chleba tostowego lub sucharów
  • 4 łyżki masła
  • 1 łyżka oliwy z oliwek
  • 2 łyżki startego parmezanu lub grangusto
  • 1 ząbek czosnku
  • pęczek natki pietruszki
  • sól morska do smaku
  • pieprz czarny świeżo mielony do smaku

Sposób przygotowania:

Chrupiące sznycle z indyka

ETAP 1:

Sznycle z indyka lekko rozbić, oprószyć solą i pieprzem z każdej strony, obsmażyć na patelni na dwóch łyżkach masła, ułożyć w naczyniu żaroodpornym wyłożonym papierem do pieczenia.

Chleb tostowy, obrany ząbek czosnku, starty parmezan i posiekaną natkę pietruszki umieścić w malakserze dodać oliwę i pozostałe masło, całość zmiksować, doprawić do smaku solą i pieprzem.
Ułożyć farsz na podsmażonych sznyclach, lekko docisnąć ręką, wstawić do nagrzanego do 180*c piekarnika zapiekać 15 minut.Podawać od razu gorące z dowolnymi dodatkami.