mz00ms

mz00ms

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 710]

Sznycle ziemniaczane

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Sznycle ziemniaczane można jeść samodzielnie na kolację bądź jako dodatek do mięs w postaci gulaszu

Sznycle ziemniaczane

Składniki:

Sznycle ziemniaczane

 

Sposób przygotowania:

Sznycle ziemniaczane
Ziemniaki umyć, obrać, ugotować w całości, ostudzić. Pokroić w plastry 0,5cm szerokości. Jajka roztrzepać z mąką, posolić. Na patelni rozgrzać olej. Plastry ziemniaków obtoczyć w roztrzepanym jajku, a potem w bułce tartej i smażyć z obu stron na złoty kolor. Zdjąć z patelni, ułożyć na papierowym ręczniku aby spłynął nadmiar tłuszczu. Podawać ciepłe