Książka Kucharska: Najlepsze przepisy na szparagi

Szparagi glazurowane

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 5

Szparagi umyć i odkroić twarde końce. Pędy obrać i pokroić wzdłuż na połówki. W garnku rozgrzać...

Szparagi glazurowane

Składniki:

Szparagi glazurowane

 

Sposób przygotowania:

Szparagi glazurowane

1. Szparagi umyć i odkroić twarde końce. Pędy obrać i pokroić wzdłuż na połówki. W garnku rozgrzać oba rodzaje oleju, włożyć szparagi, dodać cukier i sól. Czosnek obrać, pzrecisnąć przez praskę i dodać do szparagów. Smażyć, aż szparagi będą błyszczące.


2. Dodać sos sosjowy i wywar. Gotować przez 8 - 10 minut, aż szparagi będą miękkie. Dodać natkę. POdawać do smażonego mięsa.


Przepis pochodzi z książki Szparagi Marlisy Szwillus

Wydawnictwo: Hachette Livre