zewa

zewa

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2423]

Książka Kucharska: Najlepsze przepisy na szparagi

Szparagi na szybko

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 8

postanowiłam w końcu spróbować szparagi, na razie były w najprostszej wersji z bułką tartą i masełkiem

Szparagi na szybko Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Szparagi na szybko

 

Sposób przygotowania:

Szparagi na szybko
Szparagi obrać i opłukać.
W garnku zagotować tyle wody aby szparagi swobodnie pływały.
Wodę posolić i dodać szczyptę cukru.
Do gotującej się wody wrzucić szparagi i blanszować je około 1,5 minuty.
Następnie wyjąć szparagi i zahartować je w zimnej wodzie po czym wyłożyć na talerz.
W drugim rondelku roztopić masło, wsypać bułkę tartą i wszystko podsmażyć.
Gotową bułką polać szparagi.
Można je jeść tak przygotowane jako samodzielne danie lub dodatek do obiadu.
Szparagi na szybko
Do gotującej się wody wrzucić szparagi i blanszować je około 1,5 minuty..