Sposób przygotowania:
Szparagi na szybko
Szparagi obrać i opłukać.
W garnku zagotować tyle wody aby szparagi swobodnie pływały.
Wodę posolić i dodać szczyptę cukru.
Do gotującej się wody wrzucić szparagi i blanszować je około 1,5 minuty.
Następnie wyjąć szparagi i zahartować je w zimnej wodzie po czym wyłożyć na talerz.
W drugim rondelku roztopić masło, wsypać bułkę tartą i wszystko podsmażyć.
Gotową bułką polać szparagi.
Można je jeść tak przygotowane jako samodzielne danie lub dodatek do obiadu.
W garnku zagotować tyle wody aby szparagi swobodnie pływały.
Wodę posolić i dodać szczyptę cukru.
Do gotującej się wody wrzucić szparagi i blanszować je około 1,5 minuty.
Następnie wyjąć szparagi i zahartować je w zimnej wodzie po czym wyłożyć na talerz.
W drugim rondelku roztopić masło, wsypać bułkę tartą i wszystko podsmażyć.
Gotową bułką polać szparagi.
Można je jeść tak przygotowane jako samodzielne danie lub dodatek do obiadu.
![Szparagi na szybko Szparagi na szybko](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/szparagi-na-szybko-107202.jpg)