Hrabina w kuchni

Hrabina w kuchni

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 383]

Szparagi w cieście francuskim

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Szybka i smaczna przekąska, którą przygotujecie w 20 minut. Idealne sprawdzi się na spotkaniach ze znajomymi.

Szparagi w cieście francuskim Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Szparagi w cieście francuskim

 

Sposób przygotowania:

Szparagi w cieście francuskim

Etap 1:

Szparagi w cieście francuskim
Szparagi umyć i osuszyć, usunąć zdrewniałe końce.

Szparagi umyć i osuszyć, usunąć zdrewniałe końce.

Etap 2:

Szparagi w cieście francuskim
Ciasto francuskie pokroić w cienkie paski na ok. 5 mm.

Ciasto francuskie pokroić w cienkie paski na ok. 5 mm.

Etap 3:

Szparagi w cieście francuskim
Szparagi owijać wokół ciastem tworząc spirale.

Szparagi owijać ciastem tworząc spirale. Ułożyć na blasze wyścielonej papierem do pieczenia.

Etap 4:

Szparagi w cieście francuskim
Piec w nagrzanym piekarniku do 180°C przez ok. 10-15 minut

Posmarować roztrzepanym jajkiem, doprawić czosnkiem staropolskim, posypać czarnuszką. Piec w nagrzanym piekarniku do 180°C przez ok. 10-15 minut, aż się lekko przyrumienią.