Sposób przygotowania:
Schab pieczony w cydrze jabłkowym1.

Umyć schab pod bieżącą wodą, osuszyć ręcznikami papierowymi i włożyć do naczynia żaroodpornego.
2.

Mięso posypać przyprawą do dań, popieprzyć i posolić.
3.

Suszony majeranek rozetrzeć w palcach i posypać schab.
4.

Jabłka przekroić na połówki, wydrążyć gniazda nasienne i położyć obok schabu w naczyniu.
5.

Wlać cydr jabłkowy obok schabu, na wierzchu położyć masło.
6.

Wstawić do piekarnika nagrzanego do 190 stopni C i piec przez 1 godzinę.
7.

Upieczone mięso pozostawić jeszcze przez jakiś czas w piekarniku.
8.

Ostudzone mięso wyłożyć na talerz, najlepiej je schłodzić w lodówce przez całą noc.
9.

Smacznego !