Wokalista

Wokalista

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 543]

Szparagi w sosie winegret

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Szparagi w sosie winegret pycha i bardzo zdrowe !

Szparagi w sosie winegret

Składniki:

Szparagi w sosie winegret

 

  • 1 kg szparagi,
  • 3 łyżki ocet winny,
  • 2 łyżki musztarda sarepska,
  • 5 g ser żółty

 

Sposób przygotowania:

Szparagi w sosie winegret
Szparagi płuczemy następnie wiążemy w pęczki z 4-5 sztukami szparagów.
Do gotującej się wody wkładamy szparagi i gotujemy przez 5-6min.
Przygotowujemy sos mieszając ocet winny z musztardą.

Szparagi wyjmujemy , przelewamy zimną woda i suszymy .
Następnie polewamy sosem i posypujemy żółtym serem.