ajo

ajo

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 353]

Szparagi z patelni

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

W sezonie szparagowym zamiast obiadowej surówki :)

Szparagi z patelni Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Szparagi z patelni

 

Sposób przygotowania:

Szparagi z patelni
Szparagi dokładnie myjemy, następnie odłamujemy końce . Szparagi zwykle łamią sie naturalnie same w zdrewniałych miejscach, na ok. 1/3 długości. Takie szparagi kroimy teraz na mniejsze kawałki, które wrzucamy d garnka z wrzącą , lekko osolona wodą. Gotujemy kilka minut (szparagi nie potrzebują zbyt dużo czasu). Po ok.5 min. sprawdzamy czy są gotowe. Odcedzamy (wodę można zostawić do bulionu czy zupy szparagowej). Na patelni rozgrzewamy masło, wrzucamy szparagi, podsmażamy 3 minuty, dodajemy wegetę a na koniec bułkę tartą, mieszamy, podmsażamy jeszcze kilka sekund i gotowe. Najlepsze na ciepło.
Szparagi z patelni
należy wybierać świeże i jędrne szparagi
Szparagi z patelni
ugotowane szparagi podsmażamy na masełku