Sposób przygotowania:
szparagi z patelni
szparagi obrac ( gore cieniutko,dol troche grubiej),odciac koncowki,pokroic na 3 - 4 kawalki ktore nastepnie przecinmy na pol wzdloz;
na duzej patelni rozgrzac oliwe z maslem ( nie za mocno ),wrzucic szparagi, posolic,podlac sokiem z pomaranczy,dodac kolendre i skorke pomaranczowa,przykryc pokrywka i dusic ok 5 min,tak zeby pozostaly troche chrupiace;posypac ziolami i podawac do miesa,ryby czy chocby pyrek z koperkiem i sadzonego jajka albo do risotto
wazne,zeby szparagi byly naprawde swieze bo tylko takie warto kupowac (musza skrzypiec przy pocieraniu o siebie)
na duzej patelni rozgrzac oliwe z maslem ( nie za mocno ),wrzucic szparagi, posolic,podlac sokiem z pomaranczy,dodac kolendre i skorke pomaranczowa,przykryc pokrywka i dusic ok 5 min,tak zeby pozostaly troche chrupiace;posypac ziolami i podawac do miesa,ryby czy chocby pyrek z koperkiem i sadzonego jajka albo do risotto
wazne,zeby szparagi byly naprawde swieze bo tylko takie warto kupowac (musza skrzypiec przy pocieraniu o siebie)