PaniMISIOWA

PaniMISIOWA

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 286]

Szparagi zapiekane z parmezanem...

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Pyszne i zdrowe szparagi z chrupiącą panierką :-)

Szparagi zapiekane z parmezanem... Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Szparagi zapiekane z parmezanem...

 

Sposób przygotowania:

Szparagi zapiekane z parmezanem...
Od szparagów odłamujemy zdrewniałe końce i ewentualnie strugamy „nóżkę”. Na aluminiowej tacce do grillowania układamy szparagi jeden obok drugiego, polewamy je odrobiną oliwy z oliwek, posypujemy dużą szczyptą soli i bułką tartą. Delikatnie poruszamy szparagami, aby obtoczyć je w panierce. Na koniec na szparagi ścieramy parmezan. Grillujemy do czasu, aż szparagi będą miękkie, a panierka zarumieniona.
Szparagi zapiekane z parmezanem...
Szparagi obtaczamy w bułce tartej i oliwie.
Szparagi zapiekane z parmezanem...
Po grillu jak zawsze wszystko zmywa Fairy!