Sposób przygotowania:
Szparagi zapiekane z pomidorkami pod jajkami
Szparagi myjemy i osuszamy. Odłamujemy twardą końcówkę. Odcinamy główki, a resztę kroimy w plasterki.
Pomidorki delikatnie nacinamy na krzyż i zalewamy gorącą wodą na 30 sekund, po czym przekładamy je do lodowatej wody. Następnie ostrożnie zdejmujemy z nich skórki.
Jajka wbijamy do miski, roztrzepujemy je i doprawiamy do smaku. Dodajemy do nich pokrojone na pasterki szparagi - mieszamy.
Do formy np. silikonowej lub kilku kokilek wlewamy masę jajeczną.
Na wierzch układamy pokrojone na połówki pomidorki oraz główki szparagów. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 190 st na około 20 minut. Czas pieczenia zależy od wielkości jaj oraz od piekarnika. Podajemy z dowolną sałatką.
Niech was znie zwiedzie ilość pomidorków na zdjęciach ( chodzi o etapy) moja najmłodsza pociecha je uwielbia i jak tylko je widzi zje dosłowie każdą ilość.
Pomidorki delikatnie nacinamy na krzyż i zalewamy gorącą wodą na 30 sekund, po czym przekładamy je do lodowatej wody. Następnie ostrożnie zdejmujemy z nich skórki.
Jajka wbijamy do miski, roztrzepujemy je i doprawiamy do smaku. Dodajemy do nich pokrojone na pasterki szparagi - mieszamy.
Do formy np. silikonowej lub kilku kokilek wlewamy masę jajeczną.
Na wierzch układamy pokrojone na połówki pomidorki oraz główki szparagów. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 190 st na około 20 minut. Czas pieczenia zależy od wielkości jaj oraz od piekarnika. Podajemy z dowolną sałatką.
Niech was znie zwiedzie ilość pomidorków na zdjęciach ( chodzi o etapy) moja najmłodsza pociecha je uwielbia i jak tylko je widzi zje dosłowie każdą ilość.
zbysiowa
misia5