paulina44444

paulina44444

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 82]

Szparagowa zupa krem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Pożywna i bardzo smaczna zupa kremowa ze szparagów i warzyw towarzyszących. Idealna na obiad. Można jeść z grzankami.

Szparagowa zupa krem Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Szparagowa zupa krem

 

  • 200 g szparagów
  • 2 małe marchewki
  • 1 pietruszka
  • pół małego selera
  • kostka bulionowa warzywna
  • sól, pieprz

Sposób przygotowania:

Szparagowa zupa krem
Szparagi musimy obrać, umyć, pokroić i ugotować w bulionie warzywnym. Marchewkę, pietruszkę i seler również należy obrać i drobno pokroić, dorzucić do szparagów. Dodać pieprzu i soli.

Kiedy warzywa będą miękkie, należy zblendować zawartość garnka i gotować jeszcze kilka minut.

Do zupy możemy wrzucić grzanki.  
Szparagowa zupa krem
Szparagi, marchew, pietruszka i seler - drobno pokrojone, gotowane w bulionie z kostki warzywnej.
Szparagowa zupa krem
Kiedy warzywa są już miękknie, dokładnie blendujemy.

Tagi:

zupa szparagi