halina

halina

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 717]

Zupa krem z fasolki szparagowej

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Zaczyna się sezon na fasolkę szparagową. Dla smakoszy fasolki zupa krem do wypróbowania. Jest smaczna.

 Zupa krem z fasolki szparagowej

Składniki:

Zupa krem z fasolki szparagowej

 

Sposób przygotowania:

Zupa krem z fasolki szparagowej
Ziemniaki, marchewkę, pietruszkę obrać, pokroić w kostkę. Fasolkę szparagową umyć, odciąć końcówki, pokroić na małe kawałki. . Pora dokładnie umyć. Zagotować 1,5 litra wody, włożyć warzywa, gotować do miękkości. Pod koniec gotowania warzyw wlać wino. Gotować jeszcze 10 minut. Gdy warzywa są miękkie zmiksować zupę. Następnie rozprowadzić śmietanę w zupie. Doprawić do smaku solą oraz pieprzem. Przyozdobić na talerzu zieloną pietruszką.