monikaT83

monikaT83

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1371]

Zupa krem szpinakowo-fasolkowy z ryżem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 7

Pyszna, sycąca i lekka zupa, typu krem. Polecam wszystkim a szczególnie tym którzy dbają o linię, zapraszam:)

Zupa krem szpinakowo-fasolkowy z ryżem Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Zupa krem szpinakowo-fasolkowy z ryżem

 

 

Sposób przygotowania:

Zupa krem szpinakowo-fasolkowy z ryżem
Do garnka przełożyć pokrojoną w plasterki pietruszkę i marchewkę. Dodać por i zalać 1,5 litrem zimnej wody. Postawić na ogień, doprowadzić do wrzenia. Dodać oliwę. Następnie pogotować 5 minut i dodać szpinak i fasolkę szparagową. Do raz kolejny doprowadzić do wrzenia i gotować do miękkości warzyw. Dodać sos sojowy i miód i gotować jeszcze minutę. Zdjąć z ognia i wyjąć kilka plasterków marchewki a resztę zupy zbledndować na gładko. W osobnym garnku ugotować ryż, odcedzić. Na talerz wlać zupę i dodać ryż. Smacznego!
Zupa krem szpinakowo-fasolkowy z ryżem
do garnka wrzucić pokrojne warzywa dodać wodę i oliwę
Zupa krem szpinakowo-fasolkowy z ryżem
następnie dodać mrożone warzywa i gotować do miekkości

Tagi:

ryż szpinak sosy