Megg

Megg

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 412]

Szparagówka z pieprzem

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 5

Szparagówka z pieprzem to moja wersja tradycyjnej szparagówki, która z dodatkiem pieprzu ziołowego ma wspaniały aromatyczny smak. Polecam wypróbować taką wersję :-)

Szparagówka z pieprzem

Składniki:

Szparagówka z pieprzem

 

Sposób przygotowania:

Szparagówka z pieprzem
Szparagówkę umyć, zalać osoloną wodą i gotować do miękkości, uważając aby jej nie rozgotować. Można użyć również mrożonej szparagówki, którą wystarczy wcześniej rozmrozić. Na patelni rozpuścić masło, dodać ugotowaną lub rozmrożoną szparagówkę i podsmażać, dodając bułkę tartą oraz posypując solą cebulową oraz pieprzem ziołowym. Całość podsmażyć i podawać najlepiej z ziemniakami i jajkiem na twardo.

Tagi:

tarta