Megg

Megg

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 412]

Szparagówka z posypką

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Szparagówka z posypką na maśle

Szparagówka z posypką Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Szparagówka z posypką

 

  • 40 dag szparagówki żółtej lub zielonej
  • 2 litry wody
  • 1 łyżeczka soli
  • 6 łyżek bułki tartej
  • 10 dag masła
  • vegeta

Sposób przygotowania:

Szparagówka z posypką
Szparagówkę umyć i poodcinać jej końce. Wodę zagotować z solą i wrzucić do niej szparagówkę i gotować do miękkości. Na patelni rozpuścić masło, wsypać bułkę tartą i chwilę podsmażyć. Następnie szparagówkę włożyć do bułki, wymieszać, doprawić vegetą i chwilę podsmażyć aby się lekko zarumieniła. Gotową szparagówkę podawać z ziemniakami i jajkiem sadzonym na twardo. Smacznego!
Szparagówka z posypką
Szparagówka z posypką

Tagi:

tarta