Sposób przygotowania:
Szpinak do obiadu
Szpinak można odmrozić i pozostawić na sitku. Cebulę obrać, opłukać i pokroić w kostkę, następnie podsmażyć na maśle klarowanym. Dodać obrany i drobniutko pokrojony czosnek.
Chwilę razem podsmażyć ale nie za długo bo czosnek będzie gorzki. Dodać odmrożony szpinak i dusić razem, mieszając cały czas, można podlać rosołem lub bulionem.
Przyprawić pieprzem czosnkowym i solą ziołową. Dusić do momentu aż płyn odparuje. Można polać jogurtem naturalnym. Podawać do drugiego dania z kaszą lub z ziemniakami.
Chwilę razem podsmażyć ale nie za długo bo czosnek będzie gorzki. Dodać odmrożony szpinak i dusić razem, mieszając cały czas, można podlać rosołem lub bulionem.
Przyprawić pieprzem czosnkowym i solą ziołową. Dusić do momentu aż płyn odparuje. Można polać jogurtem naturalnym. Podawać do drugiego dania z kaszą lub z ziemniakami.