jagoda59

jagoda59

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 464]

Szpinak do obiadu

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 2
  • KALORIE: 150
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Zdrowa przystawka do obiadu do drugiego dania z ziemniakami lub z dowolną kaszą. Uwielbiam tak przygotowany szpinak.

Szpinak do obiadu Więcej zdjęć (7)

Składniki:

Szpinak do obiadu

 

Sposób przygotowania:

Szpinak do obiadu
Szpinak można odmrozić i pozostawić na sitku. Cebulę obrać, opłukać i pokroić w kostkę, następnie podsmażyć na maśle klarowanym. Dodać obrany i drobniutko pokrojony czosnek.

Chwilę razem podsmażyć ale nie za długo bo czosnek będzie gorzki. Dodać odmrożony szpinak i dusić razem, mieszając cały czas, można podlać rosołem lub bulionem.

Przyprawić pieprzem czosnkowym i solą ziołową. Dusić do momentu aż płyn odparuje. Można polać jogurtem naturalnym. Podawać do drugiego dania z kaszą lub z ziemniakami.
Szpinak do obiadu
Szpinak odmrozić i zostawić na sietu aby trochę ociekł
Szpinak do obiadu
Cebulkę obrać , opłukac i opkroić w kostkę
Szpinak do obiadu
Na roztopionym maśle klarowanym podsmażyć cebulę i czosnek
Szpinak do obiadu
Dodać do cebuli szpinak i dusić chwilkę mieszjąc cały czas
Szpinak do obiadu
Podlać rosołem,dodać pieprz i sól ziołową
Szpinak do obiadu
wymieszać i można polać jogurtem

Tagi:

szpinak