justynak223

justynak223

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1232]

Szpinak po katalońsku

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

inne wydanie szpinaku dla tych co nie lubią zielonej papki

Szpinak po katalońsku

Składniki:

Szpinak po katalońsku

 

 

 

  • Szpinak liście 30 dag
  • oliwa z oliwe 3 łyżki
  • rodzynki 2 łyżki
  • orzeszki piniowe posiekane 1 łyżka
  • czosnek 1 ząbek
  • sól
  • pieprz

 

 

 

Sposób przygotowania:

Szpinak po katalońsku
Czosnek należy bardzo drobno posiekać lub przepuścić przez praskę. Podsmażamy go na patelni dodając posiekane orzeszki i rodzynki. Szpinak myjemy i osuszamy. Dodajemy do podsmażonego czosnku. Przykrywamy i dusimy do momentu kiedy liście zmiękną. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem.

Tagi:

szpinak