Ania321

Ania321

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1190]

Zupa szpinakowa z jajkiem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Taka zupka szpinakowa z dużą ilością świeżych warzyw, podana z jajkiem na twardo to dobry pomysł na pyszny obiad.

Zupa szpinakowa z jajkiem Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Zupa szpinakowa z jajkiem

 

  • ziemniaki - średniej wielkości 2 szt
  • pietruszka 1 szt
  • marchew 1-2 szt
  • rzodkiew biała 15 dkg
  • szpinak mrożony 250 gram
  • śmietana 1 łyżka
  • wywar z kurczaka 1,5 litra
  • sól do smaku
  • jaja na twardo 4 szt

Sposób przygotowania:

Zupa szpinakowa z jajkiem
Wszystkie warzywa obieramy i kroimy w kostkę. Wrzucamy warzywa do wrzącego wywaru, dodajemy liść laurowy i gotujemy około 15 minut.

Dodajemy zamrożony szpinak i gotujemy około 5 minut od momentu wrzenia. Do szklanki odlewamy kilka łyżek zupy i mieszamy z nią śmietanę. Dodajemy do zupy.

Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Podajemy z jajkiem.  
Zupa szpinakowa z jajkiem
Wszystkie warzywa obieramy i kroimy w kostkę
Zupa szpinakowa z jajkiem
Wrzucamy warzywa do wrzącego wywarui gotujemy
Zupa szpinakowa z jajkiem
Wrzucamy zamrożony szpinak i gotujemy 5 minut
Zupa szpinakowa z jajkiem
Do szklanki odlewamy kilka łyżek zupy i mieszamy z nią śmietanę

Tagi:

zupa szpinak