Sposób przygotowania:
Makaron ze szpinakiem
Zamrożony rozdrobniony szpinak wrzucamy do garnka, dodajemy łyżkę masła i duszę.
Gdy szpinak będzie gotowy, dodajemy 3 ząbki czosnku przeciśnięte przez praskę. Podduszamy i dodajemy 200 ml śmietany 30%, a następnie posypujemy mozzarellą. Dusimy 3 minuty.
Doprawiamy solą i pieprzem. ó
Makaron gotujemy oddzielnie w osolonej wodzie do miękkości. Odcedzamy i podajemy ze szpinakiem, na wierzch kroimy pomidora.
Gdy szpinak będzie gotowy, dodajemy 3 ząbki czosnku przeciśnięte przez praskę. Podduszamy i dodajemy 200 ml śmietany 30%, a następnie posypujemy mozzarellą. Dusimy 3 minuty.
Doprawiamy solą i pieprzem. ó
Makaron gotujemy oddzielnie w osolonej wodzie do miękkości. Odcedzamy i podajemy ze szpinakiem, na wierzch kroimy pomidora.