Sposób przygotowania:
Szpinakowa sałatka
Bagietkę kroimy na "kromki" i smarujemy oliwą z obu stron następnie zapiekamy w piekarniku nagrzanego do temp. 200sto.
Każda upieczoną kromkę bagietki nacieramy czosnkiem tak aby przeszła zapachem czosnku.
Jajka gotujemy na twardo przez około 6min we wrzącej wodzie następnie obieramy i kroimy białko w drobną kosteczkę a żółtko kruszymy dodać do miski.
Szpinak myjemy i suszymy następnie dodajemy do miski kolejno boczek obcinamy skórę boczku z dołu i kroimy na dowolny kształt lecz cienko.
Dobrze całą naszą sałatkę mieszamy i odstawiamy na 30min do lodówki.
Każda upieczoną kromkę bagietki nacieramy czosnkiem tak aby przeszła zapachem czosnku.
Jajka gotujemy na twardo przez około 6min we wrzącej wodzie następnie obieramy i kroimy białko w drobną kosteczkę a żółtko kruszymy dodać do miski.
Szpinak myjemy i suszymy następnie dodajemy do miski kolejno boczek obcinamy skórę boczku z dołu i kroimy na dowolny kształt lecz cienko.
Dobrze całą naszą sałatkę mieszamy i odstawiamy na 30min do lodówki.