aginaa

aginaa

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1085]

Szpinakowe kluseczki

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Pyszne szpinakowe kluseczki, polecam wszystkim. Pasuje idealnie do dań mięsnych. Robi je się bardzo szybko.

Szpinakowe kluseczki Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Szpinakowe kluseczki

 

 

Sposób przygotowania:

Szpinakowe kluseczki
Do rozmrożonego szpinaku dodajemy jajko, szczyptę soli i mąkę. Mąkę dodajemy po trochu, mieszając ciasto. Jak dodamy za dużo mąki to będzie za twarde. Takie ciasto przekładamy na deseczkę i nożem odcinamy po kawałeczku i rzucamy na osolony wrzątek, Za każdym razem maczamy nóż we wrzątku, wtedy ładniej odchodzi ciasto od noża. Gotujemy, aż do wypłynięcia. Odcedzamy.
Szpinakowe kluseczki
do szpianaku dodajemy make , jajko i sol
Szpinakowe kluseczki
mieszamy ciasto, tak by skladniki sie polaczyly
Szpinakowe kluseczki
przekladamy ciasto na deseczke i odkrawamy
Szpinakowe kluseczki
gotujemy kluseczki w goracej osolonej wodzie.