Sposób przygotowania:
Kluseczki ze szpinakiem i serem wg Elfi
Ziemniaki gotuję do miękkości w osolonej wodzie. Następnie przekładam do miski, ugniatam je na pure i odstawiam do wystygnięcia. W tym czasie szpinak rozmrażam. Na patelni rozgrzewam oliwkę i dodaje szpinak. Lekko solę i pieprzę i podsmażam około 5-10 minut aż woda całkowicie odparuje. Szpinak również trochę studzę. Gdy ziemniaczki są już zimne dodaję do nich szpinak, jajko i twaróg i ugniatam ręką lub "szturchaczką" do ziemniaków. Następnie dodaję stopniowo mąkę nadal ugniatając aż ciasto przestanie się kleić i będzie w miarę elastyczne. W szerokim garnuszku gotuję wodę. Z powstałego ciasta formuję kulki i w każdej robię palcem dziurkę. Ręce można delikatnie oprószyć mąką aby ciasto się nie kleiło nam do palców. Wrzucam do wrzątku po kilka sztuk i po ich wypłynięciu gotuję jeszcze jakieś 2 minuty. Podaję z sosem śmietanowym z łososiem na który przepis również dostępny na moim profilu
edytaha
Elficzna
tak wiem, ale dodawałam oba przepisy jednego dnia i jeszcze jeden do drugiego nie miał linka hih ;p
edytaha
Wiesz co Kasiu, ja na początku też myślałam tak jak Ty, ale jak tylko przepis się zapisze, to wchodzisz w Moje - przepisy, klikasz na ten przepis, a on Ci się wyświetla i wtedy możesz skopiować link :)