Sposób przygotowania:
Szpinakowe muffinki z wędliną
Szpinak myjemy i odsączamy z wody, osuszamy na papierowym ręczniku. Wędlinę i szpinak kroimy na drobno i przekładany do miski. Dodajemy majonez, serek, jajko, olej i mieszamy.
Wsypujemy mąkę, proszek do pieczenia, sól i ponownie mieszany. Przekładamy do silikonowych foremek i rozgrzewamy piekarnik.
Muffinki ustawiamy na blaszce i wkładamy do piekarnika.
Pieczemy w temperaturze 180 stopni przez około 25- 30 minut.
Wsypujemy mąkę, proszek do pieczenia, sól i ponownie mieszany. Przekładamy do silikonowych foremek i rozgrzewamy piekarnik.
Muffinki ustawiamy na blaszce i wkładamy do piekarnika.
Pieczemy w temperaturze 180 stopni przez około 25- 30 minut.