Patty

Patty

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 98]

Szpinakowe pesto

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Przepis na szpinakowe pesto

Szpinakowe pesto Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Szpinakowe pesto

 

Sposób przygotowania:

Szpinakowe pesto
Szpinak dokładnie myjemy i gotujemy 5 minut we wrzącej wodzie. W tym czasie orzechy siekamy na małe kawałki. Z ząbku czosnku usuwany rdzeń i również siekamy. Dodajemy parmezan, oliwę oraz przyprawy. Szpinak odcedzamy, odciskamy wodę i siekamy. Całość blendujemy na jednolitą masę. Makaron gotujemy al dente. Wrzucamy do garnka odcedzony makaron i nakładamy 2,5 łyżki przygotowanego pesto. Całość można posypać parmezanem i kawałeczkami orzechów.
Szpinakowe pesto
15 orzechów włoskich siekamy na drobne kawałki
Szpinakowe pesto
Po orzechów włoskich dodajemy starty parmezan
Szpinakowe pesto
Dodajemy przyprawy oliwę z oliwek oraz czosnek