ziutula

ziutula

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1019]

Szprotki z twarogiem, papryką

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Pasta z twarogiem, szprotkami w oleju, z papryką, jogurtem jest pysznym dodatkiem do kanapek na kolację.

Szprotki z twarogiem, papryką Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Szprotki z twarogiem, papryką

 

  • twaróg półtłusty 50 dag,
  • cebula 1 sztuka średnia,
  • szprotki w oleju 1 puszka,
  • papryka konserwowa 1 szklanka,
  • pieprz mielony 1/2 łyżeczki,
  • sól - do smaku,
  • jogurt naturalny 200 gram,
  • natka pietruszki 1/2 pęczka

Sposób przygotowania:

Szprotki z twarogiem, papryką
Twaróg półtłusty dodać do większej miski, wsypać drobno pokrojoną cebulę, wszystko widelcem dokładnie rozgnieść, połączyć.

Szprotki w puszce w oleju odsączyć z oleju i dodać do twarogu, paprykę blenderem rozdrobnić i dodać do twarogu, wszystko dokładnie wymieszać.

Dodać drobno pokrojoną natkę pietruszki, pieprz mielony, soli do smaku, jogurt i wymieszać.
Szprotki z twarogiem, papryką
Można również uzyć szprotki w pomidorach lub inne ryby w puszce.
Szprotki z twarogiem, papryką
Paryka konserwowa doskonale smakuje w tej paście.
Szprotki z twarogiem, papryką

Tagi:

ryby pasta