Sposób przygotowania:
Kokosowo-karobowe katarzynki
W sporej misce wymieszać lekko podgrzany miód, stopiony (ale nie gorący) olej kokosowy, cukier, sól, przyprawy, puree ziemniaczane i przecier jabłkowy. Do wymieszanej masy wbić całe jajko. Dosypać wiórki kokosowe, sypki budyniowy, sodę i przygotowane mąki. Wymieszać łyżką, aż powstanie miękkie ciasto. Zagnieść ciasto podsypując niewielką ilością mąki pszennej. Odstawić na pół godziny, aby ciasto odpoczęło i nabrało zwartej konsystencji. Ciasto rozwałkować na grubość 6-8mm i wyciąć pierniczki foremkami do katarzynek.
Ułożyć na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Piec przez 12 minut w temperaturze 165*C z termoobiegiem.
Ułożyć na kratce i pozostawić do ostygnięcia.
Ułożyć na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Piec przez 12 minut w temperaturze 165*C z termoobiegiem.
Ułożyć na kratce i pozostawić do ostygnięcia.