kober

kober

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 325]

Sztuczny marcepan

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Gotujmy wodę z margaryną do całkowitego rozpuszczenia. Wsypujemy mąkę

Sztuczny marcepan

Składniki:

Sztuczny marcepan

 

  • 5 dag margaryny
  • 0,5 kg cukru pudru
  • 10 dkg mąki
  • 100 ml wody
  • olejek migdałowy
  • barwniki spożywcze

Sposób przygotowania:

Sztuczny marcepan
Gotujmy wodę z margaryną do całkowitego rozpuszczenia. Wsypujemy mąkę i mieszamy, ostudzić. Wystudzoną masę zagniatamy z cukrem dodając partiami aż zrobi się plastyczna,dodać kilka kropli olejku migdałowego i ponownie zagniatamy.

Tagi:

marcepan