bajtek

bajtek

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 52]

Sztuka mięsa w sosie pieczarkowym....

  • 3
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

z gotowanego mięsa , można przygotować z dowolnymi dodatkami szybciutko różne dania mięsno-jarzynowe .......

Sztuka mięsa w sosie pieczarkowym....

Składniki:

Sztuka mięsa w sosie pieczarkowym....

 

  • 0.5 kg gotowanego mięsa /schab,łopatka/.może być tez i inne
  • 30 dkg pieczarek
  • marchewka
  • cebula
  • przyprawy
  • zielenina

 

Sposób przygotowania:

Sztuka mięsa w sosie pieczarkowym....
cebulkę podsmażyć z pieczarkami , podlać 0.5 l wodą, dodac przyprawy /sól, pieprz/, pokrojonąmarchewkę a na wierzch położyć pokrojone sztuki mięsa. Pogotować na wolnym ogniu parę minut /około 15/, doprawić do smaku.Podawać z ziemniaczkami pure.