Sposób przygotowania:
Szybka babka z bakaliami
Jajka utrzeć z cukrem na gładką masę,
Dodać mąki wraz z proszkiem do pieczenia , wymieszać do połączenia składników.
Na samym końcu ciasto dokładnie wymieszać z olejem. Następnie dodać oprószone mąką bakalie oraz kawałki czekolady, całość wymieszać.
Ciasto przelać do formy na babkę wysmarowanej i wysypanej tartą bułką.
Włożyć do nagrzanego piekarnika do 180 stopni. Piec ok 40 min (do suchego patyczka)
Upieczoną babkę polać lukrem i posypać owocami kandyzowanymi.
Lukier - cukier puder wymieszać z białkiem dodając sok z cytryny.
Dodać mąki wraz z proszkiem do pieczenia , wymieszać do połączenia składników.
Na samym końcu ciasto dokładnie wymieszać z olejem. Następnie dodać oprószone mąką bakalie oraz kawałki czekolady, całość wymieszać.
Ciasto przelać do formy na babkę wysmarowanej i wysypanej tartą bułką.
Włożyć do nagrzanego piekarnika do 180 stopni. Piec ok 40 min (do suchego patyczka)
Upieczoną babkę polać lukrem i posypać owocami kandyzowanymi.
Lukier - cukier puder wymieszać z białkiem dodając sok z cytryny.
gusia1000