Sposób przygotowania:
Jogurtowa babka z bakaliami
Składniki przygotować wcześniej aby były w temperaturze pokojowej. Jajka utrzeć z cukrem na puszystą masę, cukier musi się całkowicie rozpuścić.
Następnie cały czas miksować i porcjami dodawać olej i jogurt. Gdy składniki się połączą dodać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia.
Zmiksować aby składniki się połączyły. Do mieszanki keksowej dodać mąkę ziemniaczaną i dokładnie wymieszać. Bakalie dodać do masy i wymieszać łyżką.
Foremkę do babki natłuścić masłem i posypać tartą bułką. Do przygotowanej foremki przełożyć masę, wierzch ładnie wyrównać łyżką.
Foremkę wstawić do piekarnika nagrzanego na 175 C i piec do suchego patyczka, ok 50 minut, funkcja góra-dół.
Po wystudzeniu babkę dowolnie udekorować.
Następnie cały czas miksować i porcjami dodawać olej i jogurt. Gdy składniki się połączą dodać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia.
Zmiksować aby składniki się połączyły. Do mieszanki keksowej dodać mąkę ziemniaczaną i dokładnie wymieszać. Bakalie dodać do masy i wymieszać łyżką.
Foremkę do babki natłuścić masłem i posypać tartą bułką. Do przygotowanej foremki przełożyć masę, wierzch ładnie wyrównać łyżką.
Foremkę wstawić do piekarnika nagrzanego na 175 C i piec do suchego patyczka, ok 50 minut, funkcja góra-dół.
Po wystudzeniu babkę dowolnie udekorować.
Justi2401