czarrna

czarrna

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 300]

Babka karmelowa z bakaliami

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 10
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Babka z bogactwem bakalii - orzechami włoskimi i brazylijskimi, papają i kokosem - najlepsza jaką można sobie wyobrazić :)

Babka karmelowa z bakaliami Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Babka karmelowa z bakaliami

 

Sposób przygotowania:

Babka karmelowa z bakaliami
Białka oddzielić od żółtek. Białka zmiksować na sztywną pianę z cukrem, następnie połączyć z żółtkami i masą karmelową z puszki. Dodać mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia i delikatnie wymiesza.

Na końcu dodać rozpuszczone i przestudzone masło i bakalie.

Formę do babki natłuścić dokładnie i obsypać bułką tartą. Piec 40 minut w piekarniku nagrzanym do 170 stopni (do suchego patyczka).

Po wyjęcie z formy posypać cukrem pudrem. Smacznego :)
Babka karmelowa z bakaliami
Bogactwo kolorowych bakalii wspaniale komponuje się z karmelem w babce

Tagi:

ciasto babki