Sposób przygotowania:
Babka karmelowa z bakaliami
Białka oddzielić od żółtek. Białka zmiksować na sztywną pianę z cukrem, następnie połączyć z żółtkami i masą karmelową z puszki. Dodać mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia i delikatnie wymiesza.
Na końcu dodać rozpuszczone i przestudzone masło i bakalie.
Formę do babki natłuścić dokładnie i obsypać bułką tartą. Piec 40 minut w piekarniku nagrzanym do 170 stopni (do suchego patyczka).
Po wyjęcie z formy posypać cukrem pudrem. Smacznego :)
Na końcu dodać rozpuszczone i przestudzone masło i bakalie.
Formę do babki natłuścić dokładnie i obsypać bułką tartą. Piec 40 minut w piekarniku nagrzanym do 170 stopni (do suchego patyczka).
Po wyjęcie z formy posypać cukrem pudrem. Smacznego :)
Justi2401
czarrna
Dzięki :)