Sposób przygotowania:
Szybka babka z lukrem
Przygotowanie:
Do miski wsypać mąkę,proszek do pieczenia,cukier i dokładnie wszystko wymieszać.Dodać margarynę-wyrobić.Dosypać cukier waniliowy,skórkę cytrynową,maślankę wraz z białkami,wymieszać lub zmiksować wszystko.Wyłożyć ciasto do natłuszczonej blachy i piec 55-60 minut w temp.170 s.c.Studzić w formie 10 minut,wyjąć.
Do rondla wsypać cukier,mleko,miód.Mieszać aż zgęstnieje.Garnek zdjąć z ognia,dosypać aromat waniliowy i łyżeczkę wody.Wymieszać.Lukrem ostygniętym smarować babkę.
Do miski wsypać mąkę,proszek do pieczenia,cukier i dokładnie wszystko wymieszać.Dodać margarynę-wyrobić.Dosypać cukier waniliowy,skórkę cytrynową,maślankę wraz z białkami,wymieszać lub zmiksować wszystko.Wyłożyć ciasto do natłuszczonej blachy i piec 55-60 minut w temp.170 s.c.Studzić w formie 10 minut,wyjąć.
Do rondla wsypać cukier,mleko,miód.Mieszać aż zgęstnieje.Garnek zdjąć z ognia,dosypać aromat waniliowy i łyżeczkę wody.Wymieszać.Lukrem ostygniętym smarować babkę.