Sposób przygotowania:
Szybka Lasagne
Przesiewamy mąkę przez sitko lub przesiewak Do mąki dodajemy jajka (ewentualnie trochę ciepłej wody) i wykonujemy ciasto jak na makaron. Przygotowane ciasto rozwałkujemy Rozwałkowane ciasto kroimy na płaty Płaty makaronowe − lasagne, podsuszamy w nagrzanym piekarniku. do naczynia żaroodpornego wlałam szklanke soku na tym ułożyłam płat lasagne(robie ciasto sama wykrawam kółko i cały wkładam do naczynia bo mam okrągłe) mięso podsmażyłam na patelni dodałam do tego warzywa i przyprawe do potraw włoskich(kupiłam w kauflandzie w takim szklanym młynku z kotlanny)wymieszałam wszystko razem i wyłożyłam na płat potem starłam ser tak cienko i znów płat polałam sokiem i na to mieso z warzywami ser i znów płat.i tak 3 warstwy na samej górze dałam płat całość zalałam sokiem tak by go było dużo i starłam sera tylko że tym razem grubo i do gorącego piekarnika na 180 stopni na 45 minut.
pocztylion2221
Boo