LuKaSz4761

LuKaSz4761

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 344]

Szybka masa kaimakowa

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Szybka masa do wafli lub mazurka

Szybka masa kaimakowa

Składniki:

Szybka masa kaimakowa

 

  • 1 szklanka mleka w proszku
  • 25 g masła roślinnego
  • 1 szklanka cukru
  • 3 żółtka

Sposób przygotowania:

Szybka masa kaimakowa
Masło roślinne roztapiamy w garnku na małym ogniu ,dodajemy mleka w proszku ,cukier i gotujemy tak długo aż wszystkie składniki nam się ładnie rozpuszczą .Potem jak wszystko będzie rozpuszczone to ściągamygarnek z masą ostudzamy .I dodajemy żółtka i starannie rozetrzeć i tak mamy gotową masę do wafli lub mazurka