kasiunia.1981

kasiunia.1981

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 104]

Szybka napoleonka ll

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 6

Wystarczy krótka chwila i pyszny deser gotowy;)

Szybka napoleonka ll

Składniki:

Szybka napoleonka ll

 

  • 2 płaty gotowego ciasta francuskiego
  • 3 duże gruszki
  • 1 krem do karpatki
  • szczypta cynamonu
  • cukier puder do dekoracji

Sposób przygotowania:

Szybka napoleonka ll
Płat ciasta rozwinąć,ułożyć na nim obrane i pokrojone w ćwiartki gruszki,posypać cynamonem i piec ok 15-20 min w temperaturze 200*C.Gdy ciasto się zarumieni wyjąć z piekarnika i wstawić kolejny płat ciasta i piec go ok 10 min,po upieczeniu wystudzić. Krem karpatka przygotować wg przepisu na opakowaniu. Na ciasto z gruszką wyłożyć krem i przykryć pustym płatem ciasta.Udekorować cukrem pudrem.SMACZNEGO!!!!

Tagi:

ciasto