Krakowianka

Krakowianka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2834]

Szybka pasta brokułowo-jajeczna

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Taka pasta ro smaczny i szybki dodatek do pieczywa i wędliny.

Szybka pasta brokułowo-jajeczna

Składniki:

Szybka pasta brokułowo-jajeczna

 

  • 1 brokuł
  • 5 jajek
  • 1 ogórek kiszony
  • 2 cebule dymki
  • 5 dag żółtego sera
  • 1 ząbek czosnku
  • 1 łyżeczka musztardy
  • 2-3 łyżki majonezu
  • sól do smaku
  • pieprz do smaku

Sposób przygotowania:

Szybka pasta brokułowo-jajeczna
Wodę w garnku zagotować, włożyć brokuł i krótko obgotować, wyjąć z wody, ostudzić i bardzo drobno posiekać. Ogórek kiszony i jajka ugotowane na twardo zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Cebulę dymkę posiekać razem ze szczypiorkiem. Majonez wymieszać z przeciśniętym przez praskę czosnkiem i musztardą. Wszystko włożyć do miski, dodać majonez przyprawić do smaku i dokładnie wymieszać.