misiabe

misiabe

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 146]

Szybka pasta z wędzonej makreli

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Ulubiona pasta do chleba mojej całej rodziny

Szybka pasta z wędzonej makreli Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Szybka pasta z wędzonej makreli

 

  • 1 wędzona makrela (około 25 dkg)
  • 15 dkg serka śmietankowego
  • pieprz
  • natka pietruszki

Sposób przygotowania:

Szybka pasta z wędzonej makreli
Makrelę dokładnie obieramy z ości i skóry. Do miseczki wrzucamy mięso z makreli i serek śmietankowy. Składniki blendujemy dokładnie. Dodajemy odrobinę pieprzu i około pół łyżki siekanej natki pietruszki. Pasty nie solimy!! Jeśli pasta wyjdzie zbyt gęsta można dodać łyżkę śmietany. Smacznego!!
Szybka pasta z wędzonej makreli
Mięso makreli dokładnie oczyszczamy ze skóry i ości
Szybka pasta z wędzonej makreli
Blenderem miksujemy rybę z serkiem śmietankowym