Sposób przygotowania:
Szybka przekąska z ciasta francuskiego
10 minut przed przygotowaniem przekąski ciasto francuskie wyjąć z lodówki, następnie ciasto rozwinąć i ułożyć dłuższym bokiem do siebie.
Powierzchnię ciasta posmarować keczupem oraz majonezem. Rozłożyć plasterki szynki oraz plastry żółtego sera. Tak przygotowane ciasto francuskie zwinąć ciasno w rulon wzdłuż dłuższego boku. Pokroić w plastry około 1,5 cm szerokości, ułożyć bokiem na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Ślimaczki włożyć do nagrzanego do 180 stopni piekarnika i piec 20 minut.
Po upieczeniu oprószyć drobno pokrojoną cebulką zieloną .
Smacznego.
Powierzchnię ciasta posmarować keczupem oraz majonezem. Rozłożyć plasterki szynki oraz plastry żółtego sera. Tak przygotowane ciasto francuskie zwinąć ciasno w rulon wzdłuż dłuższego boku. Pokroić w plastry około 1,5 cm szerokości, ułożyć bokiem na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Ślimaczki włożyć do nagrzanego do 180 stopni piekarnika i piec 20 minut.
Po upieczeniu oprószyć drobno pokrojoną cebulką zieloną .
Smacznego.