Kulinarna Chwila

Kulinarna Chwila

Złoty Ekspert
[Przepisów: 850]

Buraczki do mięsa

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 6
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Buraczki jako dodatek do mięsa na świątecznym stole, doskonale uzupełnia tradycyjne dania. Koniecznie musisz wypróbować,

Buraczki do mięsa

Składniki:

Buraczki do mięsa

 

Sposób przygotowania:

Buraczki do mięsa

I

1. Buraki obieram, myję, kroję na mniejsze kawałki, przekładam do garnka, zalewam wodą i gotuję około 40 minut.
2. Buraki po ugotowaniu odlewam z wody, przekładam do naczynia od blendera i blenduję. Następnie ponownie przekładam do garnka, dodaję masło, sok z cytryny, cukier, sól, gotuję około 5 minut.

3. Śmietanę rozrabiam z mąką, zagęszczam buraczki, dwie minutki gotuję.
4. Buraczki gotowe.
5. Smacznego.