Sposób przygotowania:
Francuskie ślimaczki z sosem śmietanowo-koperkowym
Sos śmietanowo-koperkowy: Do miski przełożyć śmietanę oraz majonez, dodać drobno posiekany koperek.
Doprawić solą i pieprzem, dokładnie wymieszać.
Ser żółty zetrzeć na tarce o dużych oczkach, mozzarellę odsączyć z zalewy, pokroić w plastry.
Każdy arkusz ciasta francuskiego rozwinąć, posmarować grubą warstwą sosu śmietanowo-koperkowego.
Ułożyć plastry salami oraz mozzarelli,całość posypać serem żółtym zostawiając puste brzegi ciasta.
Zwinąć ciasto ścisło w rulon zakładając najpierw dwa boki na farsz.
Rulon pokroić w 2 cm plastry, ułożyć na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia.
Piec około 30 min w piekarniku nagrzanym do 180 st.
Doprawić solą i pieprzem, dokładnie wymieszać.
Ser żółty zetrzeć na tarce o dużych oczkach, mozzarellę odsączyć z zalewy, pokroić w plastry.
Każdy arkusz ciasta francuskiego rozwinąć, posmarować grubą warstwą sosu śmietanowo-koperkowego.
Ułożyć plastry salami oraz mozzarelli,całość posypać serem żółtym zostawiając puste brzegi ciasta.
Zwinąć ciasto ścisło w rulon zakładając najpierw dwa boki na farsz.
Rulon pokroić w 2 cm plastry, ułożyć na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia.
Piec około 30 min w piekarniku nagrzanym do 180 st.
SylaUla
zbysiowa
Martyna12
Dziękuję :)
Martyna12
Dziękuję :)