Sposób przygotowania:
Szybka surówka do obiadu
Kapustę trzeba poszatkować (ja to zrobiłam ręcznie, gdyż taki kawałek jest naprawde maly i nie wymaga zachodu, ale można się posłużyć jakimś kuchennym urządzeniem:-). Marchewkę oraz jabłko należy zetrzeć na tarce na grubych oczkach. Marynatę robie od razu "na" surówce, nie przygotowuję jej osobno. Wyciskam do miski sok z cytryny "przez rękę" by nie dostały się pestki. Doprawiam solą i pieprzem i polewam odrobiną oliwy. Sok z cytryny zachowuje ładny kolor składników i wydobywa smak. Na koniec doprawiam jeszcze odrobiną cukru. Wszystko mieszam rękoma, czego się nauczyłam od Jamiego Olivera. Dobrze jest "poczuć" co się robi. Układam na pułmisku i dekoruję. Szybka, prosta i smaczna. Polecam!