zosiasamosia

zosiasamosia

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 171]

Szybka zupa z resztek wędlin

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Smaczna szybka zupa z resztek wędlin z ziemniakami.

Szybka zupa z resztek wędlin

Składniki:

Szybka zupa z resztek wędlin

 

  • 25 dkg okrawków z wędlin
  • 5 dkg tłuszczu
  • 80 dkg ziemniaków
  • 2 łyżki posiekanego świeżego koperku
  • 1 marchew
  • 1/2 korzenia piatruszki
  • kawałek selera
  • 3 cebule
  • 2,5 litra wody
  • przyprawy: sól, pieprz

Sposób przygotowania:

Szybka zupa z resztek wędlin
Kartofle obrać, umyć i pokroić nożem w kosteczkę. Marchew, seler i pietruszkę obrać, umyć i pokroić na kawałki. Cebulę obrać i posiekać w kosteczkę. Wszystkie składniki włożyć do garnka i zalać wodą. Lekko posolić i gotować kwadrans. Wędlinę pokroić nożem w kostkę i podsmażyć lekko na tłuszczu. Włożyć do wywaru i kilka minut pogotować. Wlać zupę na talerze i posypać koperkiem. Popieprzyć do smaku.