Sposób przygotowania:
Szybki i uniwersalny beszamel
Do rondelka włożyć masło i na wolnym ogniu rozpuścić. Gdy masło zacznie bąbelkowa wsypać jednym ruchem mąkę, wymieszać aby nie było grudek, chwilę przesmażyć. Wlać wodę o temp pokojowej i wymieszać z zasmażką, wlać mleko i wymieszać do jednolitej konsystencji. Gotować aż zgęstnieje, doprawić solą, pieprzem i musztardą.
![Szybki i uniwersalny beszamel Szybki i uniwersalny beszamel](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/szybki-i-uniwersalny-beszamel-174437.jpg)
![Szybki i uniwersalny beszamel Szybki i uniwersalny beszamel](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/szybki-i-uniwersalny-beszamel-174438.jpg)
![Szybki i uniwersalny beszamel Szybki i uniwersalny beszamel](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/szybki-i-uniwersalny-beszamel-174439.jpg)