Alex_M

Alex_M

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1760]

Szybki i uniwersalny beszamel

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 8

Uniwersalny sos, który stosuję do wielu potraw

Szybki i uniwersalny beszamel Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Szybki i uniwersalny beszamel

 

 

Sposób przygotowania:

Szybki i uniwersalny beszamel
Do rondelka włożyć masło i na wolnym ogniu rozpuścić. Gdy masło zacznie bąbelkowa wsypać jednym ruchem mąkę, wymieszać aby nie było grudek, chwilę przesmażyć. Wlać wodę o temp pokojowej i wymieszać z zasmażką, wlać mleko i wymieszać do jednolitej konsystencji. Gotować aż zgęstnieje, doprawić solą, pieprzem i musztardą.
Szybki i uniwersalny beszamel
Do rondelka włożyć masło i na wolnym ogniu rozpuścić
Szybki i uniwersalny beszamel
Gdy masło zacznie bąbelkowa wsypać jednym ruchem mąkę wymieszać aby nie było grudek chwilę przesmażyć
Szybki i uniwersalny beszamel
Wlać wodę o temp pokojowej i wymieszać z zasmażką wlać mleko i wymieszać do jednolitej konsystencji