Sposób przygotowania:
szybki jabłecznik
Mąkę wsypujemy na stolnicę. Do mąki dodajemy pokrojoną margarynę. Siekamy nożem razem dwa składniki . Następnie dodajemy do nich cuker, cukier waniliowy, proszek do pieczenia, mleko, olej oraz jajo. Ponownie siekamy nożem. Po czym zagniatamy ręką. Zagniatamy do momentu aż wszystkie składniki ze sobą się połączą. Dzielimy na 2 części . Jedna większa druga nieco mniejsza. Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni. Większą część rozwałkowujemy. I wkładamy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Pieczemy spół ok 10 minut. 2 część ciasta wkładamy do zamrażalnika. NADZIENIE : Jabłka obieramy i trzemy o grubych oczkach na tarce. Dodajemy cynamon i mieszamy dokładnie z potartymi jabłkami. Na podpieczony spód wykładamy nadzienie jabłkowe.. Na jabłka ścieramy na tarce drugą część ciasta i ponownie wkładamy do piekarnika na ok 40 minut. Po upieczeniu posypujemy cukrem pudrem.