Sposób przygotowania:
Szybki jabłecznik
1.Jabłka umyć,obrać i pokroić w kostkę.Owoce przełożyć do garnka z cukrem oraz cynamonem i prażyć na małym ogniu ok .15 min. 2.Galaretkę rozpuścić w 200 ml gorącej wody i ostudzić.Następnie tężejącą dodać do masy jabłkowej i wymieszać. 3,Biszkopty ułozyc na dnie tortownicy i równomiernie przykryć musem jabłkowym. 4.Żelatynę rozpuścić w 3 łyżkach wody i ostudzić. 5.Schłodzoną śmietanę ubić mikserem z cukrem puderm i waniliowym na sztywno.Gdy masa zacznie gęstnieć zmniejszyć obroty miksera i powoli wlać żelatynę. 5.Wyłożyć masę śmietanową na mus jabłkowy i schłodzić w lodówce ok. 1 godz. 6.Wierzch ciasta posypać cynamonem i pokroić na trójkąty.
KasiaJulcia