Sposób przygotowania:
Szybki niby-gyros z kurczaka
Pierś opłukałam, osuszyłam ręcznikiem papierowym, pokroiłam poprzecznie w paski. Paprykę umyłam, oczyściłam z pestek i białych włókien, pokroiłam w cienkie paseczki. Czosnek obrałam, drobniutko posiekałam. Liście kapusty pekińskiej opłukałam, osuszyłam i pokroiłam w paski. Na patelni rozgrzałam olej, wrzuciłam mięso i osmażałam mieszając od czasu do czasu, aż zmieniło kolor. W międzyczasie nastawiłam wodę, osoliłam ją i ugotowałam makaron zgodnie z przepisem na opakowaniu. Do mięsa dodałam paprykę i czosnek, smażyłam razem przez chwilę, aż zwiotczała, posypałam przyprawą do gyrosa i podlałam szklanką gorącej wody. Smażyłam bez przykrycia na dość dużym ogniu aż do prawie całkowitego odparowania płynu. W tym momencie można dodać kremówkę. Na talerzach rozłożyłam pokrojoną pekinkę, na niej ułożyłam mięso, a obok – odcedzony gorący makaron.
zbysiowa
gosia56
zewa
edytaha
dobry
MagdaMM
edytaha
Madziu, chwalę się - podpisuję fotki :) To dopiero początki mojego bloga, cały czas nas nim pracuję :)
MagdaMM
Już Cię znalazłam :):)
edytaha
Cieszę się :)
monikaT83
edytaha
Bardzo dziękuję Moniko za miłe słowa, życzenia i gratulacje :) Ja dosyć długo myślałam o blogu, aż w pewnym momencie stwierdziłam, że nie ma co czekać, trzeba go po prostu założyć i już! Zobaczysz, zanim się spostrzeżesz, też będziesz mieć swój kulinarny pamiętnik, czego Ci serdecznie życzę :)
-Natka-
edytaha
Dziękuję Natko, cieszę się, że Ci się podoba :)
Dami
edytaha
Dziękuję :)